Saatchi sælger ud af samlingen

”To Meet My Past” Tracey Emin

04.08.13

Den verdensberømte kunstsamler Charles Saatchi sætter nu 50 af sine skulpturer og installationer til salg. Pengene fra salget vil gå til fortsat at sikre gratis entré på britens galleri i London.

Af Troels Ussing

Den 70-årige storsamler Charles Saatchi har altid gjort en dyd ud af at dele sin kunstsamling med omverdenen. Derfor har det altid været gratis at besøge hans Saatchi Gallery i London, og for at bevare den ordning sælger han nu ud af sin samling, som er en af de største i verden.

I alt ryger 50 værker under hammeren på Christie’s i oktober, og der vil være tale om skulpturer og installationer af primært britiske samtidskunstnere. Det mest prominente værk er uden tvivl To Meet My Past (billedet) af Turner Prize-vinderen Tracey Emin.

Som noget ganske specielt for auktionen over Saatchis samling vil ingen værker være påstemplet en vurdering eller en mindstepris, og kan altså i teorien erhverves for så lidt som ét pund. Det har det ”formål at give den bredest mulige adgang for museer, institutioner og samlere” til at sikre sig kunstværkerne, lyder det fra Saatchis talsmand.

Værkerne vil inden salget blive udstillet på den årlige Frieze Week i London fra den 17. til den 20. oktober.
 

LÆS OGSÅ: Kunstgave til 300 millioner mangler stadig et hjem
 

Kilder: Saatchi Gallery og Christie’s
Billede: "To Meet My Past" (2002) af Tracey Emin
Foto: Christie’s Images Ltd.