Romerske monumenter raseret af hjemløs 'usling'

Piazza Navona vandalized

05.09.11

En 52-årig hjemløs romer brugte weekenden på at ødelægge nogle af Roms største seværdigheder. Trevi-fontænen og Fontana del Moro blev begge ofre for mandens raseri, som skyldtes, at han havde set sig sur på staten. Roms borgmester ønsker nu, at 'uslingen' straffes hårdt.

Af Troels Ussing

Lørdag morgen klatrede en hjemløs romer op i Fontana del Moro på Piazza Navona. Bevæbnet med en solid sten begyndte han at hamre løs på et af springvandets fire ansigter på kanten til bassinet, og et lille minut efter havde romeren hakket to store bidder af marmorstatuen, hvorefter han smuttede væk fra gerningsstedet med vandet dryppende ned af sine våde bukser.

Et videokamera optog hele den spektakulære seance, og derfor lykkedes det lidt senere på dagen italiensk politi at finde frem til gerningsmanden, som også indrøm-mede at have stået bag stenkast mod den endnu mere berømte Trevi-fontæne. Det fortæller den italienske avis La Repubblica.

”Ingen stoppede mig!”
Den hjemløse romer på 52 år havde tilsyneladende set sig så sur på staten, at han ville beskadige nogle af hovedstadens største monumenter. 

- Jeg ville tiltrække mig opmærksomhed på grund af personlige problemer, som jeg har haft i forbindelse med sager ved domstolene. Men jeg blev overrasket over, at ingen af de forbipasserende standsede mig, lød gerningsmandens forklaring ifølge La Repubblica.

Streng straf til 'usling'
Men når de forbipasserende på Piazza Navona ikke kunne tage affære under for-brydelsen, var det godt, at det italienske politi var hurtig til at pågribe gernings-manden. Det mener i hvert fald Roms borgmester, Gianni Alemanno, som ikke har meget tilovers for den hjemløses handlinger:

- Et stort bifald til politiet, som identificerede og anholdt den usling, som har skadet Fontana del Moro. Jeg håber nu, at denne kriminelle får en straf, hvor han ikke uden videre bliver frigivet, udtaler borgmesteren, der ønsker en 'eksemplarisk straf', som kan have en præventiv effekt over for lignende lovovertrædelser.


Se billedserie af hærværket på Piazza Navona 
(Gerningspersonen er den mørkklædte mand til højre)
Se nærbilleder af skaderne på Fontana del Moro

Kilde: La Repubblica
Foto: Piazza Navona i Rom, Paul Duvall, Sxc.hu