Rekord: 10 millioner for en Tintin-tegning

Terry

03.05.12

En original forside til Hergés tegneseriealbum om Tintin i Amerika blev lørdag solgt for næsten 10 millioner kroner. Det er ny rekord inden for tegneserie-kategorien.

Af Troels Ussing

Eventyrene om Tintin hører til blandt verdens mest populære tegneserier. Således er der solgt mere end 200 millioner album om reporteren med den karakteristiske hårtop, og derfor er der også ekstra rift om de sjældne originaltegninger, som forfatteren og tegneren bag universet, Hergé, har kreeret.

Lørdag var en forsideillustration til Tintin i Amerika under hammeren på auktionshuset Artcurial i Paris, og den signerede tegning var så eftertragtet, at den blev solgt for et samlet beløb på lidt over 1,3 millioner euro – næsten 10 millioner kroner. Dermed slog illustrationen af en Tintin iført cowboytøj verdensrekorden inden for tegneserie-kategorien – en rekord, selv samme tegning opnåede i 2008, da den blev solgt for 764.000 euro.

Ville have værket
Det var ventet, at den blot 32 gange 32 centimeter store tegning ville slå rekorden, men at prisen blev så høj, kom som en overraskelse for den vindende byder, som var sendt i byen af en anonym køber.

- Målet var ikke at slå rekorden, målet var frem for alt at få fat i værket … Man kommer ikke her for at slå verdensrekorden [...] Hvis han (køberen, red) kunne have fået det for mindre, tror jeg, han ville være blevet glad, fortalte byderen efter auktionen til Reuters ifølge BBC News.

Tintin i Amerika er den tredje fortælling i rækken om Tintin og hunden Terry. I alt nåede Hergé at lave 23 historier om den nysgerrige journalist, før den belgiske tegner døde som 75-årig i 1983.


Kilder: Artcurial og BBC News
Billede: Tintin en Amérique, 1932, Hergé
Foto: Artcurial