Stjålne Picasso'er fundet i Serbien

10.10.11

Efter mere end tre års efterforskning har schweiziske myndigheder fundet frem til de to Picasso-malerier, som blev stjålet på Seedamm Kulturzentrum i februar 2008. Tyvene jagtes dog stadig.

Af Troels Ussing

Den 6. februar 2008 opdagede lokale sikkerhedsvagter, at to meget værdifulde malerier af Pablo Picasso var forsvundet på Seedamm Kulturzentrum – et museum i den schweiziske kanton Schmyz. Men efter flere års søgen har de schweiziske myndigheder nu opsporet værkerne:

- Jeg kan med stolthed og glæde fortælle, at vi efter tre et halvt års hårdt efter-forskningsarbejde har fundet de to Picasso-malerier i Serbien, siger efterforsknings-leder Charles Fässler til den schweiziske tv-kanal SF.

Tyve stadig på fri fod
Billederne 'Glas og karaffel' fra 1944 (se maleri) og 'Hestehoved' fra 1962 (se maleri) befinder sig stadig i Serbien, men de schweiziske myndigheder har søgt om at få dem udleveret. Dog vil de kun kortvarigt blive opbevaret i ostelandet, da maleriernes egentlige ejer er det tyske Sprengel Museum i Hannover, som for tre et halvt år siden udlånte dem til Schweiz.

Hvor i Serbien, man fandt de kostbare malerier, ønsker det schweiziske efterforsk-ningshold ikke at præcisere, ligesom man heller ikke ønsker at udtale sig om eventuelle mistænkte. Ingen er dog på nuværende tidspunkt anholdt i sagen.

De to Picasso-værker er tilsammen vurderet til 30 millioner danske kroner.


Kilder: SF og CBC
Billede: Seedamm Kulturzentrum Pfäffikon i Schweiz,
hvorfra Picasso’erne blev stjålet i 2008
Foto: Luke SZ