Billetfusk er kommet til kunstverdenen

Louvre seine

12.09.13

Verdens mest besøgte kunstmuseum, Louvre, har over sommeren opsnappet en del falske billetter til museets udstillinger. At fuskeriet er omfangsrigt, beviser et nyligt fund, hvor belgiske toldmyndigheder har opdaget tusindvis af falske Louvre-billetter i en pakke fra Kina.  

Af Troels Ussing

Normalt er det til store koncerter og sportsbegivenheder, at kriminelle fremstiller falske billetter for at lokke penge fra intetanende købere. Men nu er snyderiet også kommet til museumsverdenen, hvor parisiske Louvre over sommeren er stødt på "dusinvis" af falske billetter. Det skriver Le Parisien.

Ifølge den franske avis begyndte personalet på Louvre i begyndelsen af august at støde på falske billetter af en "underlig konsistens", hvor papirets kvalitet var ringe, og blækket ikke havde sat sig ordentligt. Sidst på måneden opsnappede museets ansatte så langt bedre kopier af forudbestilte billetter.

Billetterne kommer fra Kina
Alle de konfiskerede billetter på Louvre er blevet båret af intetanende kinesiske turister, som skulle besøge museet i store hold, hvorfor billetterne til 16 euro (120 kroner) var anskaffet på forhånd.

At de kriminelle bagmænd har en tilknytning til Kina, synes ret sandsynligt, da belgiske toldere for to uger siden opsnappede en stor pakke fra Kina, som gemte på hele 4.000 falske Louvre-billetter.

Netop det fund afslører, at der er tale om et mere systematisk falskneri end først antaget, og derfor er fransk politi nu gået i gang med en storstilet efterforskning, som skal finde frem til bagmændene.

Problemet også kendt i England
På den anden side af kanalen – i England – har The Victoria and Albert Museum i London oplevet samme problem som Louvre. I august kunne det britiske designmuseum også berette om falske billetter i omløb til den netop afsluttede udstilling David Bowie Is.

Udstillingen med genstande fra rockikonet David Bowies mangeårige karriere var så populær, at den blev udsolgt, hvilket betød, at billetter i stedet kunne købes på nettet på diverse salgssider. Desværre var mange af dem bare falske, hvilket igen demonstrerer, at falsknerier inden for museumsbilletter nok desværre er kommet for at blive – også selv om billetpriserne sjældent overstiger 150 danske kroner.
 

LÆS OGSÅ: Louvre sætter besøgsrekord

LÆS OGSÅ: Museumsbilletter sælges på det sorte marked
 

Kilder: Le Parisien og The Art Newspaper
Billede: Louvre, Paris
Foto: Dalia Drulia, Sxc.hu