Niårig dreng sælger værker for 925.000

13.11.11

På under 11 minutter solgte niårige Kieron Williamson sine 12 seneste malerier for knap en million danske kroner. Samlere fra hele verden ville have fat i værker af det britiske vidunderbarn, som også går under navnet Mini Monet.

Af Troels Ussing

De fleste børn i tredje klasse elsker at tegne og male, men som oftest havner podernes værker blot på køleskabslågen hjemme i forældrenes køkken – ikke fordi de pynter, men fordi forældrene elsker deres børn så højt, at de kan leve med de skæve streger.

For britiske Kieron Williamson er situa-tionen dog lidt anderledes, da den niårige knægt fører sin pensel så sikkert og stilfuldt, at hans malerier havner på gallerier, hvor folk betaler store summer for komme til at eje dem. Således indbragte hans seneste 12 værker hele 925.000 kroner, da de fredag blev solgt gennem et galleri i Norfolk, England. Det skriver The Daily Mail.

Alt væk på under 11 minutter
Kieron Williamson havde ekstraordinært fået fri fra skole til udstillingens åbning, men han behøvede dog kun at vente sølle 10 minutter og 50 sekunder på at få solgt samtlige af sine akvareller og oliemalerier. Et helt vanvittigt salgstempo ifølge galleriet:

- Da dørene åbnede, var det et rent kaos herinde, udtaler galleriets administrerende direktør, Adrian Hill, til The Daily Mail.

Han kunne konstatere, at ikke blot englændere, men folk fra hele verden stod i kø for at få fingre i et af Kieron Williamsons landskabsmalerier. Både samlere fra Kina og USA meldte sig ind i kampen for at erhverve sig et værk af Mini Monet, som det unge britiske malertalent er blevet kaldt.

Fejrede salget med en China-box
Selv om der nok skulle være råd til champagne og kaviar efter fredagens indtjening på knap en million kroner, valgte niårige Kieron at fejre salgssuccesen med en omgang kinesisk takeaway sammen med mor og far og lillesøster. 

Og den lille dreng, som blot begyndte at male seriøst for tre år siden, holder da også sine fødder solidt plantet på jorden – endda allerhelst helt nede i græsset.

- Han er stadig en almindelig dreng, som elsker at spille fodbold. Han går i skole hver dag i sine shorts og kommer hjem helt dækket til af mudder, lyder det fra Kierons far, Keith Williamson.

Tjente første million som otteårig
At sælge kunst for store summer er dog ikke helt uvant for Kieron Williamson. For allerede som otteårig blev han internationalt kendt, da det på en udstilling i som-meren 2010 lykkedes ham at sælge malerier for 1,2 millioner kroner. 

Dengang var prisen på værkerne lidt lavere, og der skulle derfor sælges hele 33 malerier for at skrabe millionen sammen. Samtidig måtte Mini Monet være lidt mere tålmodig for et år siden, da han her måtte vente hele 30 minutter på at få solgt alle værkerne.


Se billede fra Kieron Williamsons udstilling

Besøg Kieron Williamsons hjemmeside

Kilde: The Daily Mail
Foto: Flavio Takemoto, Sxc.hu