Malerier i London overlever graffiti-angreb

Malerier i London overlever graffiti-angreb nicolas poussin National Gallery

19.07.11

Der var panik på National Gallery i London, da en person søndag pludselig angreb to Poussin-malerier med en spraydåse. Selv om han fik sat røde streger på værkerne, ser de ud til at have klaret graffiti-overfaldet.

Af Troels Ussing

De besøgende, som befandt sig på National Gallery ved 18-tiden i søndags, vil sent glemme de hektiske scener, der fandt sted, da en person trak en rød spraydåse op af sin taske og begyndte at overmale to 1600-talsmalerier af den franske klassicist Nicolas Poussin.

- Jeg hørte en masse gisp og vendte mig om og så ham fuldføre sin sprøjtning på det store maleri. Han så ud, som om han var stolt af, hvad han havde gjort, og så stod han bare der og ventede på at blive arresteret. På intet tidspunkt forsøgte han at flygte, forklarer et øjenvidne til The Guardian.

Værkerne reddet
En række sikkerhedsvagter fik efterfølgende gelejdet folk ud af rummet, og attentatmanden, som antages at være franskmand, blev overbragt til politiet. Samtidig fik man travlt på museet med at få reddet malerierne fra de værste skader, og det tyder nu på, at man kan ånde lettet op.

- Øjeblikkelig handling fra vores konservatorer sikrede, at de to værker kun er blevet meget lidt beskadiget, slår en talsmand fra National Gallery fast over for BBC.

Begge oliemalerier hører til museets permanente udstilling, og efter at skaderne er blevet udbedret, hænger de nu igen på deres sædvanlige pladser på museet.


Links:
Se billede af det store Poussin-maleri efter graffiti-angrebet
Læs om Nicolas Poussin

Kilder: The Guardian og BBC
Foto: H. Berends, Sxc.hu