Igen tusindvis af besøgende på Art Copenhagen

19.09.11

Nordens største kunstmesse, Art Copenhagen, lokkede endnu engang masser af besøgende til Forum. Flere end 10.000 gæstede i weekenden den danske messe, som ifølge flere gallerister har gennemgået en positiv udvikling i løbet af de sidste par år.

Af Troels Ussing

11.557 stod tælleren på, da den sidste gæst søndag trådte ind blandt de mange installationer, malerier og skulpturer, som var placeret overalt i Forum i weekenden, hvor Art Copenhagen blev afviklet for 15. gang. Dermed fik den københavnske kunstmesse for andet år i træk et besøgstal godt over de 10.000.

Blandt de mange gæster var både forældreparret med den nyfødte i barnevognen, det ældre ægtepar og den inkarnerede kunstsamler – alle typer var til stede enten blot for at få en oplevelse eller også for at få nys om, hvem der er de nye opkomlinge inden for samtidskunsten i Skandinavien.

Danskerne vilde med kunst
At publikummet i Forum var så bredt, kommer ikke som nogen overraskelse for Peter Rasmus Lind, der var en af de 81 gallerister, som havde sikret sig en stand på kunstmessen.

- I Danmark er der en fantastisk interesse for kunst. Det er jo alt fra skoleeleven til pensionisten, der kommer for at snakke og også for at købe. Det er eksempelvis helt anderledes i et land som Spanien, hvor det kun er eliten, der interesserer sig for kunst. På den måde er der et fedt kunstmarked i Danmark, siger galleristen til Kunstkup.dk.

Kolossalt kvalitetsløft
Peter Rasmus Lind åbnede Gallerie Rasmus i Odense for mere end 20 år siden og har fra år 2000 været fast inventar på Art Copenhagen. Og den erfarne gallerist har set en kunstmesse, som har gennemgået en meget positiv proces.

- Art Copenhagen har udviklet sig kolossalt. I starten var det jo kun danske gallerier, der var her, og der var ikke så stor en samling af gallerier, da nogle ikke rigtig havde lyst til at være med. Det har ændret sig nu, og samtidig er der også kommet mange af de nordiske gallerier med, hvilket i den grad er med til at forbedre messen, lyder det fra den fynske galleriejer.

Han bakkes op af kollega Christoffer Egelund, der har haft sit galleri med på Art Copenhagen de sidste seks år.

- Der er kommet et større selektionsarbejde i forhold til, hvilke gallerier der kan komme med, og det har været med til at sikre en bedre kvalitet på messen. Flere vil gerne med, og det gør det også nemmere for messeudvalget at sikre en høj kvalitet, siger Christoffer Egelund til Kunstkup.dk.
 

Foto: Troels Ussing