Lucian Freud død

Freud Lucian død maler

22.07.11

Den britiske maler Lucian Freud er død 88 år gammel. Han var en af Storbritanniens største kunstmalere, og da han var i live, oplevede han at blive den dyreste levende kunstner nogensinde.

Af Troels Ussing

Lucian Freud, barnebarn til den verdensberømte psykoanalytiker Sigmund Freud, døde onsdag i sit hjem i London af en sygdom, som endnu ikke er offentliggjort. Det oplyser BBC News.

Den britiske kunstmaler af jødisk oprindelse blev født i Berlin i 1922, men da Adolf Hitler kom til magten i 1933, flygtede han med sin familie til England, hvor han seks år efter blev britisk statsborger.

Rekordsalg i 2008
Lucian Freud er kendt for sine karakteristiske malerier af velvoksne, slidte personer, og britens værker har i årevis været særdeles eftertragtede. Således blev han også den hidtil dyreste levende kunstner nogensinde, da et maleri af en kødfuld nøgen kvinde på en sofa i 2008 blev solgt for cirka 160 millioner kroner.

Og i Storbritannien er man da heller ikke i tvivl om, at Lucian Freud hører til blandt de allerstørste kunstnere:

- Hans tidlige malerier redefinerede britisk kunst, og hans sene værker kan ligestilles med de store figurative malere fra hvilken som helst periode, har Nicholas Serota, museumsdirektør på Tate, udtalt ifølge BBC News.

I Danmark kunne man senest nyde 60 malerier af den nu afdøde kunstner, da Louisiana i 2007-2008 havde en stor Lucian Freud-udstilling, som blev besøgt af næsten 200.000 mennesker.


Links:
Se Freuds rekord-maleri
 

Kilde: BBC News
Foto: ’Reflection’, 1985, selvportræt af Lucian Freud. Foto af foto: TU.