A-ha-medlem aflyser udstilling efter massakren i Norge

31.08.11

Det tidligere A-ha-medlem Magne Furuholmen, der i dag lever som kunstner, skulle torsdag have haft fernisering på sin provokerende udstilling 'Future Plus'. Han har dog valgt at aflyse udstillingen, da den er 'upassende' efter Anders Breiviks terrorangreb.

Af Troels Ussing

På grund af massakren i Norge den 22. juli har den norske kunstner Magne Furuholmen, som i 1980’erne spillede guitar og keyboard i popgruppen A-ha, droppet sin udstilling 'Future Plus'. Det skriver The Art Newspaper.

Udstillingen, der skulle starte i morgen i Oslo, indeholdt blandt andet værker af blodplettede hospitalslagner, hvilket Magne Furuholmen og hans galleri har fundet upassende at udstille så kort tid efter Anders Behring Breiviks angreb i Oslo og Utøya i juli måned.

Ingen billeder af værkerne
Hverken den norske kunstner eller hans galleri ønsker at udsende billeder til offentligheden af de værker, der skulle have været udstillet, men Magne F udtaler til The Art Newspaper, at ”ord, der inkluderer 'død' og 'ulykke' på blodplettede lagner, som er indsamlet fra hospitaler autopsi-rum og lignende … synes upassende lige nu”.

Magne Furuholmen har ikke besluttet, om værkerne skal fremvises ved senere lejlighed.


Se tidligere værker af Magne F

Kilde: The Art Newspaper
Foto: Christa Richert, Sxc.hu