Amerikansk kunstner storsælger efter sin død

12.04.12

Den populære kunstner Thomas Kinkade døde i sidste uge i en alder af kun 54 år. Amerikanerens pludselige død har nu skabt en kæmpe efterspørgsel på hans værker.

Af Troels Ussing

'Lysets maler' kaldte han sig selv, Thomas Kinkade. Men fredag i sidste uge slukkedes hans eget lys, da realist-kunstneren, hvis værker appellerede til den brede del af amerikanerne, døde i sit hjem nær San Francisco. 

Kinkade påstod selv at være den mest samlede levende kunstner i USA, hvilket ikke mindst skyldtes, at han solgte mange reproduktioner af sine malerier. Så mange, at der efter sigende skulle hænge et værk af kunstneren i 10 millioner amerikanske hjem. 

Kamp om Kinkades kunst
Siden kunstnerens død i fredags har endnu flere ønsket at få fat i hans værker, og malerierne og reproduktionerne er nærmest blevet revet ned af gallerivæggene, skriver San Francisco Cronicle. 

- I løbet af de sidste tre dage har jeg nok solgt flere [Kinkade-værker], end jeg har i hele det foregående år, siger gallerist Roger Plath, som ejer Sherwood Fine Art i Owatonna, til The Cronicle.

Og samme respons kommer fra andre amerikanske gallerier, som sælger værker af den netop afdøde kunstner. På et galleri i Thomas Kinkades hjemby, Placerville, melder man endda om et salg af mere end 200 af kunstnerens reproduktioner, og også flere af Kinkades malerier er blevet handlet – blandt andet et stort maleri til 850.000 kroner, som galleristen havde sat op med 225.000 samme dag, som kunstneren døde.

Thomas Kinkade blev 54 år.

Kilde: San Francisco Cronicle
Foto: United Service Organizations Photo