Arnoldi-afløser forbliver formand

Kunstråd Rune Gade

25.05.12

Rune Gade, der i november 2011 midlertidigt overtog hvervet som formand for Statens Kunstråd, da Per Arnoldi under stor mystik trak sig, er nu blevet udnævnt som permanent formand. ”Den rette person på posten”, lyder det fra kulturministeren.

Af Troels Ussing

'Jobbet er ikke velegnet for mit gemyt', lød det noget kryptisk fra Per Arnoldi i et brev til kulturministeren, da han først i november 2011 valgte at fratræde som formand for Statens Kunstråd. Til gengæld har jobbet passet Rune Gade, som blev konstitueret formand umiddelbart efter Arnoldis adjø, særdeles godt. 

Kulturminister Uffe Elbæk (RV) har også været så tilfreds med Rune Gades arbejdsindsats i løbet af det seneste halve år, at han nu har udpeget Arnoldis afløser som permanent formand per 1. juni.

- Jeg er glad for, at kabalen er gået op […]. Rune Gade har i sin tid som konstitueret formand for Statens Kunstråd vist sig som den rette person til posten, udtaler Uffe Elbæk.

Ny mand i billedkunstudvalget
Kulturministeren har i samme ombæring udpeget billedkunstner Jette Gejl som formand for Statens Kunstråds Billedkunstudvalg, mens Peter Kirkhoff Eriksen er blevet optaget som nyt medlem i samme udvalg. 

- Jette Gejl medbringer stor viden om billedkunstområdet generelt og om rådets hidtidige arbejde på billedkunstområdet. Peter Kirkhoff Eriksen er et nyt ansigt i sammenhængen og medbringer blandt andet erfaring fra en række kunstmuseer og kunsthaller, som vil kunne gøre stor nytte, lyder det fra Uffe Elbæk.

Peter Kirkhoff Eriksen har tidligere været PR-koordinator på Statens Museum for Kunst, men er måske bedst kendt for sine optrædener på tv, hvor han blandt andet har medvirket som en af kunsteksperterne i DR-programmet Vores Kunst.

Alle tre nyudnævnte personer skal besidde deres poster i den resterende del af rådets periode – det vil sige frem til den 1. april 2015.

 

Kilde: Kulturministeriet
Billede: Rune Gade, formand
for Statens Kunstråd
Foto: Statens Kunstråd