Art Copenhagen større end nogensinde før

Art Copenhagen

15.09.11

I morgen åbnes dørene til Art Copenhagen 2011, og med 81 gallerier klemt sammen i Forum er kunstmessen større end nogen af de foregående 14 år, den har fundet sted. Næsten 500 kunstnere er repræsenterede – heriblandt Ólafur Elíasson, Tal R og Michael Kvium.

Af Troels Ussing

Det kommer til at vrimle med værker af de største samtidskunstnere, når publikum i morgen eftermiddag får lov til at gå på opdagelse i labyrinten af hvide vægge i Forum. For hele 81 skandinaviske gallerier deltager i årets Art Copenhagen, og de vil sørge for at de hvide skillevægge bliver prydet med værker af John Körner, Michael Kvium, HustMitNavn, Kathrine Ærtebjerg, Tal R og mange andre af de hotteste kunstnere lige nu.

Med 81 gallerier på messen slår Art Copenhagen rekord og konsoliderer sig som Skandinaviens største kunstmesse for international samtidskunst. Af dette års repræsenterede gallerier er de 52 danske, mens de sidste 29 kommer fra resten af Norden.

Messen nærmer sig internationalt niveau
Den store bevågenhed, som de nordiske gallerier viser Art Copenhagen, er ifølge arrangørerne med til at højne kvaliteten på kunstmessen.

- At så mange gallerier har vist interesse for messen, gør, at vi i år har skærpet kravene yderligere. Kvaliteten af den kunst, der kan opleves på årets messe, er helt i top og tæt på niveau med andre internationale kunstmesser, og vi er derfor stolte af at kunne præsentere en interessant platform for såvel besøgende som gallerister, samlere og kunstnere, udtaler Henriette Dybkær, salgs- og projektleder fra Forum Copenhagen.

500 kunstnere på samme sted
I alt kan de besøgende på kunstmessen glæde sig til at se værker af næsten 500 forskellige kunstnere. Foruden de mange store danske navne gemmer der sig også spændende værker fra udenlandske kunstnere som David Shrigley, Shepard Fairey og Georg Baselitz.


Snigpremiere: Se allerede nu nogle af værkerne på Art Copenhagen

Se weekendens program på Art Copenhagen

Kilde: Art Copenhagen
Billede: Forum er gjort klar til, at galle-
rierne kan indrette deres stande.
Foto af: Art Copenhagen