Beckhams baby får Hirst på børneværelset

06.08.12

Damien Hirst har på David Beckhams opfordring lavet et kunstværk til fodboldspillerens datter. Det lyserøde bestillingsarbejde Daddy’s Girl skal nu hænge på etårige Harpers værelse.

Af Troels Ussing

Det er de færreste etårige, der kan prale af at have et Damien Hirst-kunstværk hængende hjemme på værelset. Men når lille Harper Beckham slår øjnene op, kan hun kigge op på et lyserødt maleri med farverige sommerfugle, som den verdensberømte britiske kunstner har specialfremstillet til hende.

Det er Harpers forældre, fodboldspilleren David Beckham og den tidligere 'Spice Girl' Victoria Beckham, der har fået overtalt Damien Hirst til at kreere det meget pigede værk, som dog er en meget karakteristisk Hirst.

- Vi kaldte det for Daddy’s Girl, har David Beckham udtalt ifølge Metro.co.uk, hvilket tyder på, at den 37-årige fodboldfar faktisk har haft en lille indflydelse på værkets udformning.

The Becks er begyndt at samle
Den nyerhvervede Hirst er dog langt fra det eneste kunstværk, som Beckham-parret besidder. Ifølge Artlyst.com ejer 'The Becks' i forvejen værker af flere unge britiske kunstnere som Tracey Emin og Sam Taylor-Wood.

Også den tyske fotograf Andreas Gursky er repræsenteret i parrets hjem i Los Angeles med et fotografi af en Prada-sko. Et værk, som Victoria – også kendt som 'Posh Spice' – især holder meget af.
 

LÆS OGSÅ: Hirst: Jeg er ikke længere den gale idiot
LÆS OGSÅ: Damien Hirst ryger på flasken

Kilder: Artlyst.com og Metro.co.uk
Billede: David Beckham spiller til dagligt
i den amerikanske klub LA Galaxy
Foto: Wikipedia Commons