Botticellis Madonna solgt for 60 millioner

Botticelli Rockefeller's Madonna

04.02.13

Et Botticelli-maleri, der tidligere har været ejet af John D. Rockefeller, gik for næsten 60 millioner kroner på Christie’s store auktion over renæssancekunst. Det var rekord for den italienske maler.

Af Troels Ussing

Det hører til særsynet, at værker af den italienske renæssancekunstner Sandro Botticelli er under hammeren. Men det var tilfældet på en Christie’s-auktion i New York i sidste uge, hvor en anonym køber slog til og sikrede sig et af de sjældne malerier.

Maleriet Madonna and Child with the Young Saint John the Baptist var vurderet til mellem 5 og 7 millioner dollar, men på grund af de mange interesserede bydere måtte vinderen inklusive salær slippe hele 10,4 millioner dollar – svarende til 57,5 millioner kroner – hvilket er den højeste pris, der nogensinde er betalt for en Botticelli.

Har været ejet af Rockefeller
Botticelli-maleriet går på grund af sin meget lange titel under navnet Rockefellers Madonna i folkemunde. Det skyldes, at værket blev købt af den amerikanske filantrop John D. Rockefeller Jr. helt tilbage i 1925 og tilhørte Rockefeller-familien i mere end 50 år.

Siden blev det købt for kun 440.000 dollar i 1992 af den nuværende sælger, som altså netop har fået godt det 20-dobbelte for renæssancemaleriet.

Sandro Botticelli er bedst kendt for sit maleri Venus fødsel, der hænger på Uffizi-museet i Firenze.Kilder: Christie’s og Bloomberg News
Billede: ’Madonna and Child with the Young
Saint John the Baptist’ af Sandro Botticelli
Foto: Christie’s