Brad Pitt sikrer sig bestillingsværk af Banksy

Banksy stencil mural London

29.10.12

Skuespilleren Brad Pitt har længe interesseret sig for britiske Banksy, og nu har han tilsyneladende haft held med at overtale street art-kunstneren til at lave et specialværk til Pitt og fruen, som skal hænge på deres slot i Frankrig.

Af Troels Ussing

Den britiske street art-kunstner Banksy blev især kendt I slutningen af 1990’erne for sine stencils rundt om på murene i Bristol og London. Mystikken var stor omkring den anonyme graffitikunstner, men som årene er gået, er den berømte Banksy blevet lidt mindre mystisk og lidt mere mainstream. Et tydeligt tegn herpå er, at Banksy ifølge britiske medier netop har udført et bestillingsarbejde for skuespillerparret Brad Pitt og Angelina Jolie.

Street art-kunstneren skulle efter sigende have skiftet de vante omgivelser i Englands slibrige gader ud med det amerikanske kendispars private slot i Frankrig.

- Det lykkedes Brad at få kontakt til Banksys agenter i London, og han fik ham til at lave et vægmaleri, fortæller en unavngiven kilde til The Sun.

Selv motivet var bestilt
Banksy har sjældent lavet bestillingsarbejder, som i bund og grund også må siges at være lidt imod hans oprindelige tilgang til street-kunsten, hvor han altid har gjort sig inden for værker, som har gemt på en samfundskommentar. Derfor er det ekstra bemærkelsesværdigt, at Banksys vægmaleri hos 'Château de Pitt' blev kreeret ud fra et forudbestemt tema.

Værkets motiv omkredser orkanen Katrina, der ødelagde store dele af New Orleans i 2005. Et motiv, som Brad Pitt selv ønskede, da han gennem flere år har foretaget velgørenhedsarbejde i området, som stadig kæmper med at blive genoprejst.

Brad Pitt har tidligere udtrykt sin begejstring for britiske Banksy, og han og Angelina Jolie har købt flere Banksy-værker på auktioner.
 

LÆS OGSÅ: Banksy kåret som briternes bedste

Kilder: The Telegraph, The Sun og Daily Mail
Billede: En klassisk Banksy-stencil fra London
Foto: Thorarinn Stefansson, Sxc.hu