Calder-mobile solgt for 67 millioner på Art Basel

Verdens største kunstmesse åbnede onsdag for VIP-kunder som Leonardo DiCaprio og Roman Abramovich. Dagen bød blandt andet på salg af en Alexander Calder-mobile og et Gerhard Richter-maleri.

12.06.13

Af Troels Ussing

Art Basel – storsamlernes svar på juleaften – slår dørene op for det almindelige publikum torsdag, men allerede i dag fik klodens største kunstsamlere adgang til de næsten 300 topgallerier, som deltager i årets messe.

Med kendisnavne som den amerikanske skuespiller Leonardo DiCaprio og den russiske rigmand Roman Abramovich i spidsen gik der ikke mange minutter, før de første værker blev solgt, og de velhavende VIP-gæster tøvede ikke med at punge ud.

Dagens to store salg var en rød mobile af Alexander Calder, som gallerist Helly Nahmad fik 12 millioner dollar for, hvilket i kroner svarer til godt 67 millioner. Det salg blev dog overgået, da et maleri af verdens dyreste nulevende kunstner, tyske Gerhard Richter, røg af sted for 20 millioner dollar, godt 112 millioner kroner. Manhattan-galleriet Dominique Lévy stod bag det salg, som dog ifølge Bloomberg News var aftalt på forhånd (se værket her).

Art Basel slutter søndag.
 

LÆS OGSÅ: Udenlandske gallerier: Gør Art Copenhagen mere international

LÆS OGSÅ: Alt handler om de store samlere på Art Basel (2012)

Kilder: Bloomberg News
og Artmarketmonitor.com