Eckersberg-maleri solgt for 1,5 millioner

C.W. Eckersberg Caledonia

27.02.13

Et maritimt maleri af C.W. Eckersberg opnåede tirsdag eftermiddag et hammerslag på 1,5 millioner kroner. Værket er dog blot det 18. dyreste, der nogensinde er solgt af den danske kunstner.

Af Troels Ussing

For første gang i år fik Bruun Rasmussen æren af at lade hammeren falde på et bud, der lå over en million, da auktionshuset tirsdag eftermiddag tog hul på sin forårsauktion. Det skete, da C.W. Eckersbergs Caledonia opnåede et hammerslag på 1,5 millioner kroner – samme pris som værkets max-vurdering.

Maleriet, der forestiller et festklædt selskab på søndagsudflugt ud for kysten ved Charlottenlund, har en royal fortid, da det i 1824 blev købt direkte af Eckersberg af prinsesse Caroline Amalie. Siden har maleriet skiftet ejer flere gange, men det har ikke været solgt så dyrt tidligere.

18. dyreste Eckersberg
Caledonia er dog blot det 18. dyreste værk af Eckersberg. Maleren, der har fået prædikatet Dansk malerkunsts fader, er adskillige gange solgt for flere millioner kroner. Dyreste Eckersberg-maleri er Adskillige købmandsskibe, som krydser med alle sejl, der i 2004 gik for 5,2 millioner kroner på en Bruun Rasmussen-auktion.

Der er dog stadig et stykke vej op til de allerdyreste danske kunstnere som Vilhelm Hammershøi, P.S. Krøyer og Asger Jorn, der alle har opnået priser over 7,5 millioner kroner.

Bruun Rasmussens forårsauktion fortsætter frem til den 7. marts.
 

Kilde: Bruun Rasmussen
Billede: 'En Fart til Charlottenlund. Dampskibet
"Caledonia" kommer en Lystbaad imøde' (1824)
af C.W. Eckersberg.
Foto: Bruun Rasmussen