Eric Clapton sætter Richter-maleri til salg

Gerhard Richter Abstraktes Bild (809-4)

14.09.12

Musikeren Eric Clapton leverer 'cremen' til Sotheby’s store London-auktion i næste måned. Et af hans Gerhard Richter-malerier er nemlig auktionens top-nummer og forventes solgt for et trecifret millionbeløb.

Af Troels Ussing

Til sine koncerter synger han, at han skød sheriffen, men meget tyder på, at Eric Clapton også har skudt papegøjen. I hvert fald står den britiske guitarist til at sælge et af sine Gerhard Richter-malerier for næsten det tidobbelte af, hvad han gav for det for godt ti år siden. Det skriver Bloomberg News.

Det er maleriet Abstraktes Bild (809-4), som kommer under hammeren på Sotheby’s Frieze Week-auktion den 12. oktober. Auktionshuset har vurderet, at det 225 gange 220 centimeter store værk kan gå for op imod 19 millioner dollar – cirka 110 millioner kroner.

Ingen tøven fra 'Slowhand'
Eric Clapton købte maleriet tilbage i 2001 sammen med to andre fra serien 809, der består af i alt fire malerier. 'Slowhand', som Clapton også kaldes, tøvede dengang ikke med at smide 3,4 millioner dollar inklusive salær efter de tre værker, hvilket på det tidspunkt gjorde malerierne til de dyreste, der nogensinde var solgt af Richter.

I dag er tyske Gerhard Richter en af de mest eftertragtede nulevende kunstnere, og derfor kan Clapton altså se frem til en god fortjeneste, også selv om Richter-maleriet mod forventning ikke helt skulle nå i nærheden af vurderingen.

Det dyreste værk, der nogensinde er solgt af Richter, gik for 21,8 millioner dollar inklusive salær, da det var under hammeren hos Christie’s i maj måned i år.


LÆS OGSÅ: Rekorder for Rothko og Richter

Kilder: Bloomberg News og Sotheby’s
Billede: 'Abstraktes Bild (809-4)'
(1994) af Gerhard Richter
Foto: Sotheby’s