Fortsat gratis adgang til Statens Museum

SMK

12.11.12

Regeringens plan om at droppe den gratis entré til Statens Museum for Kunst er alligevel ikke blevet en del af den nye finanslov. Dermed kan danskerne stadig nyde museets permanente udstillinger kvit og frit.

Af Troels Ussing

Kritikken var massiv, da SSFR-regeringen i sit finanslovsudspil i august proklamerede, at det skulle være slut med gratis adgang til Statens Museum for Kunst (SMK). Men i den netop indgåede finanslov lykkedes det Enhedslisten at bevare den nuværende ordning.

- Det er en stor politisk opgave at sikre, at kultur skal være tilgængeligt for den brede befolkning. Derfor er vi tilfredse med, at vi har fundet midler til at fortsætte den gratis adgang til Statens Museum for Kunst, lyder det fra Enhedslistens kulturordfører, Jørgen Arbo-Bæhr.

Ordningen med fri entré til museets permanente udstillinger koster 10,4 millioner kroner på årsbasis, men siden indførelsen i 2006 er besøgstallet på SMK blevet fordoblet.

Den gratis adgang gælder samlingerne Dansk og Nordisk Kunst 1750-1900, Fransk Kunst 1900-1930, Europæisk Kunst 1300-1800 og Dansk og International Kunst efter 1900.


LÆS OGSÅ: Slut med gratis entré på Statens Museum for Kunst
LÆS OGSÅ: Museer fordobler besøgstal på 10 år


Kilder: Kulturministeriet og
Statens Museum for Kunst
Foto: Statens Museum for Kunst