Fransk politi finder Fabergé-æg til 7,5 millioner

Fabergé æg egg

25.04.13

Et rutinetjek af en mistænkelig BMW gav pote for fransk politi, da en person i bilen gemte et stjålet Fabergé-æg til 7,5 millioner i en plasticpose.

Af Troels Ussing

Et par betjente i en fransk patruljevogn gjorde en overraskende god fangst, da de stoppede en suspekt BMW med to hviderussere nær den schweiziske grænse. Den ene hviderusser skjulte nemlig en særdeles værdifuld genstand i en plasticpose – et vaskeægte Fabergé-æg til 7,5 millioner kroner. Det skriver AFA News.

Det kostbare æg, der består af et kilo rent guld samt diamanter, safirer og smaragder, har været savnet i fire år, siden det blev stjålet fra et kuwaitisk firma. Derfor blev begge passagerer i BMW’en samt en tredje hviderusser, der kørte i en bagvedliggende bil, straks anholdt, og alle er nu blevet sigtet i sagen.

Dårlige undskyldninger
De anholdte nægtede at have gjort noget ulovligt, og mens den ene påstod, at million-ægget var købt billigt på et loppemarked, hævdede den anden, at de blot havde fundet det smukke æg liggende på jorden, hvorefter de havde samlet det op.

Politiets teori er, at de tre mistænkte havde til opgave at transportere samt stå for salget af Fabergé-ægget til en interesseret køber.
 

LÆS OGSÅ: Stjålen Cézanne lå gemt under biltag

Kilde: AFA News