Fuld kvinde vandaliserede maleri til 200 millioner

06.01.12

En beruset kvinde gik kort før nytår amok på et museum i Denver, hvor hun angreb et værdifuldt værk af Clyfford Still med knytnæveslag og urin. 

Af Troels Ussing

En 36-årig amerikansk kvinde tog lidt for tidligt hul på nytårsrusen, da hun den 29. december havde drukket sig så fuld, at hun gik løs på et Clyfford Still-maleri på et museum i Denver, Colorado. Værket, som er vurderet til mellem 175 og 230 millioner kroner, er nu sendt til reparation, mens kvinden i dag fremstilles i retten, skriver Denver Post.

Den 36-årige ved navn Carmen Tisch havde tilsyneladende fået så meget at drikke, at hun ikke helt havde kontrol over sine handlinger. Det førte til, at hun pludselig begyndte at sende adskillige knytnæveslag af sted mod et af hovedværkerne på Denvers nyåbnede Clyfford Still Museum.

Tisch tissede ved siden af
De mange slag fik det tre gange fire meter store Still-maleri til at dratte ned fra væggen, hvorefter Carmen Tisch satte sig ned og tissede lige ved siden af millionværket.

Heldigvis ramte ’Tisch-strålerne’ ikke maleriet, hvilket var belejligt for gerningskvinden:

- Det lader ikke til, at hun tissede på maleriet, eller at urinen har beskadiget det, så det bliver hun ikke anklaget for, siger en talskvinde fra Denver Politi til Denver Post.

Still-værk overlever hærværk
Kvinden står dog alligevel til at blive dømt for hærværk, når hun i dag fredag fremstilles i retten, da hendes slagsekvens resulterede i ridser og andre skader på Stills maleri.

Clyfford Still Museum skriver imidlertid i en pressemeddelelse, at man forventer, at det værdifulde værk kan reddes, så det igen kan blive udstillet for offentligheden. I en forsigtig vurdering anslår museet, at reparationen vil kunne klares for et beløb på omkring 60.000 kroner.
 

Se Clyfford Still-maleriet (før vandaliseringen)

LÆS OGSÅ: Se de 10 dyreste malerier i 2011
LÆS OGSÅ: Smed malerier for 750 millioner i skraldespanden
LÆS OGSÅ: Gauguin-galning går grassat igen


 

Kilder: Denver Post og Clyfford Still Museum
Billede: Clyfford Still Museum, Denver
Foto: Trueshow111 on WikipediaFoto