Galschiøt-skulptur får sit hoved tilbage

HC Andersen skulptur Galschiøt Flakhaven

18.04.12

Fredag nat fik Jens Galschiøts H.C. Andersen-skulptur på Flakhaven i Odense hugget hovedet af. Nu er det fundet i en sort plasticpose, hvori gerningsmændene havde lagt en personlig besked til den fynske kunstner.

Af Troels Ussing

Den Lille Havfrue på Langelinie har prøvet det et par gange, og nu har skulpturen af H.C. Andersen på Flakhaven i Odense også mærket det på egen krop – hvordan det er at få savet hovedet af. 

Da solen stod op lørdag morgen, stak der nemlig ikke andet end en jernpind op af den siddende H.C. Andersen-figur, som er lavet af den fynske kunstner Jens Galschiøt. I løbet af natten havde ukendte gerningsmænd i bedste eventyrstil cuttet hovedet af forfatteren.

Allerede i løbet af weekenden fandt tre drenge dog det afsavede hoved nær en nedlagt jernbane, og  det kan nu snart komme tilbage på skulpturen, så H.C. Andersen igen kan kigge ud over pladsen ved Odense Rådhus.

A sick night, Jens!
I den sorte affaldssæk, hvor hovedet befandt sig, lå også et stykke A4-papir. Herpå havde gerningsmændene skrevet ’We had a sick night, Jens’, hvilket må tolkes, som at hærværksmændene nok havde været på en heftig druktur, da de fandt på den hovedløse gerning.

Jens Galschiøt tog selv happeningen med et smil og var i ganske godt humør, da han fik overbragt H.C. Andersens hoved og den personlige besked.

- Hvor er det sjovt! Så vil jeg hænge den her (sedlen, red.) op i en ramme, for det er fandeme fint. Hvor er det sødt, sagde kunstneren til TV 2 Fyn. 


LÆS OGSÅ: Metaltyverier giver danske skulptører hovedpine


Kilde: TV 2 Fyn
Foto: Troels Ussing