Henry Moore-skulptur stjålet i Storbritannien

Henry Moore skulptur

16.07.12

En bronzeskulptur af Henry Moore er forsvundet fra den park, hvor den britiske kunstner levede og arbejdede. Sandsynligvis er der tale om metaltyve, som har omsmeltet værket.

Af Troels Ussing

En Henry Moore-skulptur af bronze er blevet stjålet fra Perry Green i Hertfordshire, England. Skulpturen Sundail fra 1965 har i årevis kunnet opleves som et af de i alt 30 værker, der er udstillet i en park på det sted, hvor Moore tilbragte det meste af sit liv. Men onsdag morgen, da stedets ansatte mødte op, var Sundail forsvundet som dug for solen.

- Vi er dybt bedrøvede over tabet af Sundial […] og vi hjælper politiet i håb om, at den bliver fundet igen, udtaler Richard Calvocoressi, direktør i The Henry Moore Foundation, som driver parken i Hertfordshire.

Metaltyve på spil – igen
Tilbage i december 2005 oplevede stedet et lignende tyveri. Dengang kørte tyve ind i parken med en kran og løftede den to tons tunge skulptur Reclining Figure 1969-70 op på en lastbil og kørte væk.

Reclining Figure 1969-70 er ikke set siden, og bronzeskulpturen formodes at være blevet omsmeltet af metaltyve. Nu beder The Henry Moore Foundation til, at Sundail ikke lider samme skæbne, men både fonden og det lokale politi antager, at netop metaltyve igen har været på spil, hvilket efter al sandsynlighed vil betyde, at Moore-skulpturen allerede nu er gået tabt.


LÆS OGSÅ: Metaltyve giver danske skulptører hovedpine

Kilde: The Henry Moore Foundation
Billede: Sundial (1965), Henry Moore
Foto: Jonty Wilde – courtesy The Henry Moore Foundation