Hockneys mentor: Davids værker er noget bras

David Hockneys tidligere lærer fra kunstakademiet mener, at den populære britiske kunstner har mistet sit touch, og kalder den aktuelle Hockney-udstilling i London for noget værre 'bras'. 

Af Troels Ussing

Publikum strømmede i weekenden til Royal Academy i London, hvor gæsterne fra lørdag har kunnet opleve David Hockneys nye landskabsmalerier fra Yorkshire-egnen. Ifølge den britiske avis The Observer er udstillingen så populær, at billetterne til den er udsolgt frem til marts måned. 

Men ikke alle er lige begejstrede for den 74-årige brites nye værker. Derek Stafford, der var David Hockneys lærer fra kunstakademiet i Bradford i slutningen 1950’erne, ærgrer sig over de nye farvestrålende landskabsmotiver, som han mener er 'for skrigende':

- Hvis du maler landskaber, så se på, hvordan Cézanne lavede dem, og på hans afdæmpede farver, siger den kritiske lærer til The Daily Telegraph.

Hockney er blevet en dekoratør
Derek Stafford er skuffet over at se, hvordan hans tidligere elev har ændret sin stil, så han nu laver mere beskuervenlige malerier.

- Jeg er ked af at sige, at hvad David laver nu er bras. David er blevet, tja, mere af en dekoratør med de der klare farver, lyder det fra den pensionerede lærer, som ifølge eget udsagn var den person, der overtalte Hockney til at lave malerier frem for grafisk design, som eleven ellers først havde kastet sin kærlighed på.

Hockney-udstillingen A Bigger Picture kan opleves frem til den 9. april.
 

Kilder: The Daily Telegraph og The Observer
Billede: David Hockney: 'Winter Timber’', 
2009, privat samling © David Hockney
Foto: Jonathan Wilkinson