Klassisk Ferrari bliver verdens dyreste bil

verdens dyreste bil

04.06.12

Unikt design koster penge – også inden for motorverdenen. En stilfuld Ferrari fra 1962 er netop blevet solgt for 210 millioner kroner, hvilket gør det rullende vidunder til verdens dyreste bil.

Af Troels Ussing

Kunstværker fås i rammer og på sokler, men de fås også på fire hjul. Og for nogle samlere er det perfekte bildesign mindst ligeså eftertragtet som et maleri af Picasso. Det afspejler en nylig afsluttet privathandel, hvor den amerikanske rigmand Craig McCaw har givet hele 210 millioner kroner for en Ferrari 250 GTO fra 1962.

Den voldsomme sum gør den legendariske Ferrari til verdens dyreste bil, og prisen siger en del om, hvor attraktivt det er blevet at eje de smukkeste køretøjer på kloden. Der er faktisk så meget gang i handlen, at der ifølge Bloomberg News i løbet af de sidste to måneder er solgt otte klassiske Ferrarier for et samlet beløb på omkring 800 millioner kroner. 

- Markedet er meget aktivt i øjeblikket. En masse nye købere udvider deres samlinger, og babyboom-generationen af samlere er nået en alder, hvor de ikke bruger deres biler så meget, som de gjorde førhen. Derfor vil de sælge, siger den britiske Ferrari-ekspert James Cottingham til Bloomberg News. 

Bilens svar på Mona Lisa
At det var en Ferrari 250 GTO, der skulle blive verdens hidtil dyreste bil, er ingen tilfældighed. Den kan nemlig betegnes som sportsvognens Mona Lisa, da den firhjulede italienske skønhed blandt samlere anses som den mest eftertragtede af alle klassiske Ferrarier. Bilmagasinet Motor Trend Classic har også kåret modellen til 'Den største Ferrari gennem tiden'.

Den netop solgte 250 GTO er lidt atypisk, da den ikke er rød, men lysegrøn (se billede her). Derudover har Ferrarien en unik historie, da den blev konstrueret specielt til den britiske racerkører Stirling Moss, som på tragisk vis omkom i et motorløb, lige inden han skulle teste sit nye grønne lyn. Alt det gør den nu 50 år gamle superbil lidt mere enestående end andre køretøjer – og altså også lidt dyrere.


LÆS OGSÅ: Verdensrekord: 1,4 milliarder for et maleri


Kilder: Talacrest.com, Bloomberg
News og Motortrend.com
Billede: Denne røde Ferrari 250 GTO
fra Ralph Laurens samling er bortset
fra farven magen til den netop solgte
model, som kostede 210 millioner
Foto: Wikimedia Commons