Krøyer solgt for tre millioner på Bruun Rasmussen

Et af P.S. Krøyers berømte motiver med badende drenge ved Skagen Strand gik for tre millioner kroner på Bruun Rasmussen. Et endnu højere hammerslag opnåede en Buddha-figur.

08.06.13

Af Troels Ussing

P.S. Krøyers En flok Drenge ude i det solglitrende Vand overstrålede alle andre malerier på Bruun Rasmussens store internationale sommerauktion. Værket, som kun måler 38 gange 60 centimeter, gik for intet mindre end tre millioner kroner, da det var under hammeren tirsdag aften.

Allerede fredag blev Krøyer-salget dog overgået af en forgyldt bronze-Buddha fra Ming-dynastiet, der blev solgt for voldsomme 3,7 millioner kroner på auktionshusets orientalske auktion, hvor adskillige værker røg højt op.

- De høje hammerslag på den orientalske auktion bekræfter den enorme efterspørgsel, vi ser på især kinesisk kunsthåndværk. Det er en tendens, vi har fulgt nøje i de senere år, og vi har tilsyneladende endnu ikke nået toppen – priserne stiger fortsat på hver auktion, udtaler Jesper Bruun Rasmussen.

Hammerslaget på 3,7 millioner kroner er det højeste, Bruun Rasmussen har opnået siden november 2011, hvor auktionshuset solgte en bog af Tycho Brahe for 4,1 millioner.

 

Kilde: Bruun Rasmussen