Kunst for 170 millioner fundet i hytte

Hytte cabin cottage

11.03.13

To amerikanske byggeinvestorer har fundet en større kunstsamling i en hytte, som de egentlig købte med henblik på at lave en fortjeneste på videresalg. Nu bliver fortjenesten noget vildere, end de havde regnet med.

Af Troels Ussing

300.000 dollar gav byggeinvestorerne Thomas Schultz og Larry Joseph for en lille hytte på Long Island i New York. Håbet var at sælge ejendommen videre med en lille profit, men i stedet fandt de tusinder af kunstværker af den amerikanske maler Arthur Pinajian, som døde i 1999.

Hytten købte de to investorer i 2007 af Pinajians familie, som blot bad de nye ejere om at smide de gamle kunstværker ud. I stedet valgte makkerparret at betale familien 2.500 dollar for samlingen – mere af sympati end for at tjene penge på kunsten.

- Jeg ville ikke være den person, der var ansvarlig for at smide en mands livsværk i skraldespanden. Nogens livsværk fortjente bedre end det, har Thomas Schultz fortalt til CBS New York

Kunst for 170 millioner
Sidenhen begyndte byggeinvestorerne at få restaureret de mange værker, som blandt andet indbefattede adskillige abstrakte ekspressionistiske malerier. I mellemtiden begyndte Arthur Pinajians kunst at blive mere eftertragtet, og nu vurderes samlingen med omkring 3.000 værker at være omkring 170 millioner kroner værd.

50 af de bedste værker fra Pinajians samling er nu også udstillet i Fuller Building i New York, hvor nogle af byens bedste gallerier har hjemme.


LÆS OGSÅ: HOVSA! Ejer havde million-maleri i ulåst sommerhus

Kilde: Daily Mail
Foto: Mike Thorn, Sxc.hu