Kunstner: Hirst huggede mit motiv

02.11.12

En ukendt kunstner beskylder Damien Hirst for at have kopieret hans £800-maleri af en skade. "Der er bare alt for mange ligheder", lyder anklagen.

Af Troels Ussing

I 2010 udstillede den britiske kunstner Damien Hirst fire malerier, som alle havde en skade siddende i et stribet rum som motiv. Nu anklager en ukendt kunstner den britiske verdensstjerne for at have hugget skade-motivet fra et af hans malerier, som blev malet to år før Hirsts serie.

- Min første reaktion, da jeg så Hirst-malerierne, var naturligvis overraskelse. Jeg kan ikke bevise, han har set mit maleri, men jeg tror, at folk vil kigge på hans version og komme til den samme konklusion, som jeg gjorde, lyder det fra den ukendte Max McLaughlin, der i 2008 fik 800 pund for sit værk.

- Der er bare alt for mange ligheder, til at det kan være andet end plagiatisme, siger McLaughlin til Daily Mail.

Ingen tyvagtig skade
I Hirst-lejren afvises det, at den 47-årige kunstner skulle være en tyvagtig skade:

- Damien har aldrig set dette maleri, og han var ikke klar over, at denne kunstners værk eksisterede, siger en talskvinde for Damien Hirst til Daily Mail.

Vurdér selv, om der er tale om plagiat eller postulat. Se billederne her (det første billede viser McLaughlins maleri, de andre fire er Hirsts).


LÆS OGSÅ: 9.000 sommerfugle døde under Hirst-udstilling

Kilde: Daily Mail