Kunstner kvæster kammerat efter kritik

Kødbyen Vesterbro Flæsketorvet

26.10.12

En ærekær kunstner overfaldt natten til fredag en kammerat, som kritiserede hans kunstværk på et galleri i Kødbyen i København.

Af Troels Ussing

Det udviklede sig dramatisk, da en kunstner natten til fredag inviterede to venner ind i sit galleri i Kødbyen på Vesterbro. De tre kammerater havde indtaget en del alkohol, da de ved totiden pludselig kommer op at skændes.

- På et tidspunkt siger én af dem noget grimt om et af billederne, og det får kunstneren til at gå løs på ham. Han slår ham flere gang i ansigtet med knytnæve, og han slår ham også i hovedet med en stump genstand, siger den centrale efterforskningsleder i København, Sajjad Haider, til Bt.dk.

Efter overfaldet løb offeret og hans ven væk fra gerningsstedet og fik ringet til politiet, der efterfølgende tog hen til galleriet, hvor betjentene fandt kunstneren sovende.

Slemme skader hos offeret
Offeret, der ligesom kunstneren er midt i 30’erne, var slemt tilredt, da han tidligt i morges blev undersøgt på Rigshospitalet.

- Han har fået svære skader i hovedet, men er uden for livsfare, udtaler politiets efterforskningsleder ifølge Pol.dk.

Gerningsmanden fremstilles i grundlovsforhør i løbet af fredagen. Kunstneren, som ifølge Bt-dk ikke er kendt af politiet i forvejen, sigtes for grov vold.


Kilder: Bt.dk og Pol.dk
Billede: Flæsketorvet, Kødbyen (forretningerne på
billedet har ingen tilknytning til nattens episode)
Foto: Nillerdk, Wikimedia Commons