Kunstsamling til 60 millioner stjålet hos rigmand

Jeffrey Gundlach art

21.09.12

Den amerikanske fondsforvalter Jeffrey Gundlach vendte efter en forretningsrejse hjem til et hus med nøgne vægge. Indbrudstyve havde snuppet kunst for næsten 60 millioner kroner.


Af Troels Ussing

Det var et trist syn, der mødte den amerikanske fondsforvalter og multimillionær Jeffrey Gundlach, da han sidste weekend kom hjem til sin luksusvilla i Santa Monica, Los Angeles. Overalt på væggene var der blanke felter, hvor der ellers normalt hængte dyrebare malerier.

I hvad der umiddelbart ikke lignede et målrettet kunstkup, havde indbrudstyve haft held med at nappe adskillige værdifulde kunstværker af blandt andre impressionisten Guy Rose, ekspressionisten Richard Diebenkorn og samtidskunstneren Jasper Johns.

- Der er reelt fire [værker], som er i ikke-erstatnings-kategorien. Blandingen af ting, der blev snuppet, indikerer, at personerne ikke kom for at hugge kunst, udtaler Jeffrey Gundlach ifølge LA Times.

Foruden kunstværker til en værdi af knap 60 millioner danske kroner tog tyvene også Gundlachs Porsche, en samling dyre ure og et parti eksklusive flasker vin, hvilket vidner om, at de nok ikke kun var på jagt efter malerier.

Dusør på 10 millioner
Jeffrey Gundlach, som især savner sit Johns-maleri Green Target (det grønne maleri på billedet øverst), håber inderligt, at han kan få sin kunstsamling igen og har derfor udlovet en ikke helt ringe dusør.

1,7 millioner dollar – svarende til næsten 10 millioner kroner – giver multimillionæren til personer, der kan bidrage med oplysninger, som bringer kunstskatten tilbage til sit hjem.

For at forhindre videresalg af de stjålne malerier er de alle blevet tilføjet det computersystem, som professionelle kunsthandlere har adgang til, når de skal vurdere indleveret kunst. Derudover arbejder efterforskerne tæt sammen med både FBI og Interpol for at finde frem til tyvene og de værdifulde malerier.


LÆS OGSÅ: Stjålen Matisse opsporet på hotelværelse

LÆS OGSÅ: Kunsttyv puttede en Dalí i plasticposen

Kilder: LA Times og Santa Monica Police Department
Foto: Santa Monica Police Department