Kunsttyv puttede en Dalí i plasticposen

Dali tyveri thelft

25.06.12

Uden nogen opdagede det, lykkedes det en tyv at anbringe en tegning af Salvador Dalí i sin plasticpose, da han besøgte et nyåbnet galleri på Manhattan. 'Helt surrealistisk', mener galleristen.

Af Troels Ussing

Der var ikke brug for Egon Olsen-planlægning, da en tyv tirsdag i sidste uge gennemførte et kunsttyveri på et galleri i New York. Han behøvede hverken gummihandsker eller kniv – alt, hvad han skulle bruge til at stjæle et værk af Salvador Dalí, var en sort plasticpose.

Ifølge New York Times slentrede manden midt på eftermiddagen ind på Venus Over Manhattan Gallery, hvor han ubemærket fik bugseret en lille Dalí-tegning med vandfarve og gouache ned i sin medbragte plasticpose, hvorefter han i ro og mag trissede ud af galleriet.

- Helt surrealistisk, lyder galleristen Adam Lindemanns reaktion over for New York Times.

Vagten sov i timen
Adam Lindemann, der er en velhavende forfatter og kunstsamler, havde for blot en måned siden åbnet sit galleri, og den nyetablerede gallerist er ganske harm over, at tyveriet ikke blev opdaget.

- Der var en sikkerhedsvagt, som stod lige ved siden af, så hvordan man kan overse en ung, svedende fyr med en indkøbspose, forstår jeg ikke, lyder det fra Lindemann, som heller ikke har meget tilovers for tyven.

- Jeg kan ikke rigtig se, hvad meningen er. Hvad gør man med en stjålen tegning af Dalí, siger galleristen med tankerne rettet mod, at det ofte er ganske svært at afsætte eftersøgte værker af verdensberømte kunstnere.

Dalí-tegningen, Cartel de Don Juan Tenorio, er vurderet til knap 900.000 danske kroner, og den var en af i alt to Dalí-værker på åbningsudstillingen, som også tæller værker af Henri Fuseli og Jeff Koons.

 

Kilder: The New York Times og Nyc.gov
Billede: Til venstre: Tyven forlader galleriet med Dalíen i posen
Til højre: 'Cartel de Don Juan Tenorio' af Salvador Dalí
Foto: Police Department City of New York