Museumsbilletter sælges på det sorte marked

25.11.11

Leonardo da Vinci-udstillingen på National Gallery i London er blevet så eftertragtet, at sortbørshandlere sætter billetter til salg på eBay for op imod 3.500 kroner.

Af Troels Ussing

Det plejer at være billetter til koncerter med kendte musikere, der ryger på eBay til den dobbelte pris af, hvad sælger har givet for dem. Men i forbindelse med National Gallerys Leonardo da Vinci-udstilling er nu også museumsbilletter blevet en del af sortbørshandlen. Det skriver BBC News.

Billetterne til den roste udstilling i London kostede oprindeligt 16 pund (140 kroner), men nu sælges de for op imod 400 pund (3.500 kroner) på eBay og Viagogo. Der er altså tale om en pris, der er 25 gange højere end billettens egentlige værdi.

Museet klar til at straffe køberne
På National Gallery er man fortørnet over den ulovlige handel, og museet ønsker at slå hårdt ned på dem, der tager del i sortbørsaktiviteten:

- Vi er naturligvis meget skuffede over videresalget af disse billetter med henblik på at skabe profit. Vores website siger klart: 'Billetter, der er blevet videresolgt, vil blive annulleret uden godtgørelse, og indehaveren vil blive nægtet entré', siger en talskvinde til BBC News og slår fast, at museet ønsker at gøre alvor af denne formulering.

Desuden har National Gallery taget kontakt til de forskellige websites, hvor de ulovlige salgsopslag bliver publiceret, i håb om at få stoppet det ulovlige videresalg, som museet ikke tidligere har oplevet som et problem.
 

LÆS OGSÅ: Da Vincis 'dame' dropper muligvis National Gallery

Kilde: BBC News
Foto: © National Gallery, London