Picasso-maleri vandaliseret på museum i USA

20.06.12
Onsdag vandaliserede en mand i jakkesæt et Picasso-maleri i Houston ved overmale det med graffiti-maling. En museumsgæst fangede episoden med sit mobilkamera.

Af Troels Ussing

Politiet i Houston er på jagt efter en endnu ikke identificeret mand, som onsdag i sidste uge overmalede et Pablo Picasso-maleri fra 1929, der hang på et af byens lokale museer. Det skriver CBC News.

Opklaringsarbejdet er dog blevet en del lettere for politiet, da forbrydelsen blev filmet af en anden museumsgæst, som var i færd med at optage Picassos Woman in a Red Armchair med sin mobiltelefon, da hærværksmanden gik løs på maleriet.

Bevæbnet med en guld-spraydåse og en skabelon spadserede den jakkesæts-klædte forbryder hen til millionværket og malede en tyr hen over Picassos penselstrøg. Under tegningen af tyren skrev han det spanske ord 'Conquista', som betyder erobring.

Mexicansk-amerikaner bag gerningen
Museumsgæsten, som fangede aktionen med sit mobilkamera, har fortalt den lokale tv-station KPRC, at han efter hændelsen konfronterede gerningsmanden, som forklarede, at han var en lovende mexicansk-amerikansk kunstner, som via sin handling ville ære Picasso. Efter de ord flygtede han ud af museet. 

Trods de fine optagelser af forbryderen, som kun gemte sig bag et par mørke solbriller, har politiet i den texanske storby endnu ikke anholdt nogen mistænkte.

Ifølge en talsmand for museet skulle restaureringen af Picassos maleri 'gå meget godt', og museet forventer, at værket snart hænger på sin plads ved siden af de otte andre Picassoer i samlingen.

 

Kilde: CBC News
Video: YouTube