Pop art-stjerne: Mine værker er for dyre

Takashi Murakami, som i øjeblikket udstiller på Gagosian Gallery i London, synes, at priserne på hans kunstværker er skræmmende høje.

Af Troels Ussing

En ’ensom cowboy’, som står på et podium og onanerer, blev i 2008 solgt for godt 75 millioner kroner på en Sotheby’s-auktion i New York. Det er det hidtil dyreste Takashi Murakami-værk, der er solgt, og selv om den japanske popkunstners priser under finanskrisen er halveret, mener han selv, at det er skræmmende, hvor meget man skal betale for at få fingrene i en af hans skulpturer eller malerier.

I et interview til Bloomberg News udtaler kunstneren, at han ’helt ærligt synes, han er for dyr’. Og i forbindelse med sin aktuelle udstilling på Gagosian Gallery i London påpegede japaneren også over for gallerist Larry Gagosian, at værkerne var prissat ’en lille smule dyrt’. Den verdenskendte gallerist havde dog bare svaret: "Nej, det her er stort, det her er stort!" Og så var priserne naturligvis ikke blevet ændret.

200 mand under sig
Takashi Murakami lever dog ikke et luksuriøst liv, trods de høje beløb hans værker indbringer. Til Bloomberg News siger han, at han bruger det meste af sin tid med at male og lave skulpturer i sit atelier. Og hvad angår pengene, går en stor del til de 200 folk, han har ansat, samt til rejseudgifter. Derfor bor han stadig i en lille lejlighed, for som han påstår over for Bloomberg News: "Jeg kan endnu ikke købe mit eget hjem." 

 

Links:
- Se skulpturen ’My Lonesome Cowboy’, der hidtil har opnået den højeste hammer-slagspris for et Murakami-værk.
- Se Takashi Murakamis seneste værker, som lige nu er udstillet i Gagosian Gallery, London.

 

Kilde: Bloomberg News