Rodin-skulptur sætter svensk rekord

Rodin

05.12.12

En af Auguste Rodins berømte skulpturer af Tænkeren blev tirsdag solgt for over 15 millioner svenske kroner i Stockholm. Det var en væsentlig højere pris, end et Asger Jorn-maleri opnåede, da det samme aften var under hammeren i Paris.

Af Troels Ussing

Tirsdag aften var der godt gang i auktionerne både nord og syd for Danmark. Især vrimlede det med bud i millionklassen i Stockholm, hvor Bukowskis holdt auktion over klassisk kunst. I alt 13 værker gik for over millionen, hvilket hører til sjældenhederne i Norden.

Auktionens altoverskyggende hammerslag var en 38 centimeter høj skulptur af August Rodin, som gik for hele 12,5 millioner svenske kroner – mere end det firdobbelte af dens maxvurdering. Med salær måtte køberen således punge ud med 15 millioner for Tænkeren, hvilket er ny rekord for en skulptur i svensk regi.

Også en anden skulptur af den verdensberømte franske billedhugger var under hammeren. Men Vidunderbarnet gik 'kun' for 5,2 millioner svenske kroner.

Jorn solgt i Paris
Med danske øjne var det interessant at følge med i gårsdagens auktion på Artcurial i Paris, da der her var et værk af Asger Jorn til salg. Selv om det 130 gange 78 centimeter store maleri uden titel var vurderet til at opnå i en pris på cirka 1,8 millioner kroner, landede hammeren dog kun på cirka 1,5 millioner.

Det dyreste Jorn-maleri, der nogensinde er solgt, er I begyndelsen var billedet fra 1965, som gik for 14,5 millioner kroner på Christie’s i 2002.
 

 

Kilder: Bukowskis og Artcurial
Billede: 'Le Penseur' (mellem 1915-25)
af Auguste Rodin
Foto: Bukowskis