Se verdens ti bedst besøgte kunstmuseer

Louvre Paris

01.04.13

Kunstturister valfartede igen i 2012 til Paris og London. Begge europæiske hovedstader huser hele tre af verdens ti mest populære kunstmuseer.

Af Troels Ussing

Selv om New York og Berlin måske fører på galleri-fronten, så når ingen af byerne i nærheden af Paris og London, når det kommer til populære kunstmuseer. Ifølge The Art Newspapers store årlige museumsundersøgelse har den franske og engelske hovedstad nemlig hele tre museer blandt verdens ti bedst besøgte i 2012.

For sjette år i træk topper Louvre listen. Som Kunstkup.dk kunne fortælle allerede i december havde det parisiske museum næsten ti millioner gæster i 2012 – det højeste antal besøgende, et kunstmuseum nogensinde har haft.

Centre Pompidou og Musée d’Orsay har ikke engang tilsammen ligeså mange gæster som Louvre, men med næsten fire millioner hver, når begge de parisiske museer også ind i top-ti.

London med tre museer i top-fem
’The Met’ i New York er for anden gang i træk verdens næstmest populære museum, skarpt efterfulgt af hele tre London-museer med British Museum i spidsen. Alle de tre største museer i den engelske hovedstad havde over fem millioner gæster i 2012.

Sidste års mest populære udstilling var dog hverken i Paris, New York eller London. Ifølge The Art Newspaper var det en udstilling med gamle hollandske mestre, som blev vist i Japan. Blandt andet Johannes Vermeers Pige med perleørering, som var lånt fra Mauritshuis i Haag, var med til at trække hele 10.573 daglige gæster til Tokyo-udstillingen.

 

VERDENS TI BEDST BESØGTE KUNSTMUSEER

1. Louvre, Paris – 9.7 millioner
2. Metropolitan Museum of Art, New York – 6,1 millioner
3. British Museum, London – 5,6 millioner
4. Tate Modern, London – 5,3 millioner
5. National Gallery, London – 5,2 millioner 
6. Vatikan-museet, Vatikanet – 5,1 millioner 
7. National Palace Museum, Taipei – 4,4 millioner 
8. National Gallery of Art, Washington – 4,2 millioner 
9. Centre Pompidou, Paris – 3,8 millioner 
10. Musée d'Orsay, Paris – 3,6 millioner
KILDE: THE ART NEWSPAPER
 

Kilde: The Art Newspaper
Billede: Louvre, Paris
Foto: Dalia Drulia, Sxc.hu