Se video fra kunstkuppet i Rotterdam

22.10.12
Hollandsk politi har nu offentliggjort en overvågningsvideo fra Kunsthal Rotterdam i håb om, at billederne kan hjælpe til opklaringen af det store kunsttyveri, der fandt sted natten mellem mandag og tirsdag sidste uge. 

Mindst to tyve var involveret i sidste uges gigant-kup på Kunsthal Rotterdam i Holland. Det viser billeder fra museets overvågningskameraer, som politiet i Rotterdam nu har frigivet.

To maskerede personer smuttede på kort tid ind ad en dør til museet og slæbte blot 95 sekunder senere de syv kostbare malerier væk. Værkerne af blandt andre Monet og Picasso var pakket ind i plasticposer og må antages at have stået klar til tyvene, hvilket tyder på, at andre end de to har været involveret i kunstkuppet.

De syv stjålne malerier var Claude Monets Waterloo Bridge, London og Charing Cross Bridge, LondonPablo Picassos Tête d'ArlequinHenri Matisses La Liseuse en Blanc et JaunePaul Gauguins Femme devant une fenêtre ouverte, dite la FiancéeLucian Freuds Woman with Eyes Closed og Meyer de Haans Autoportrait.

LÆS OGSÅ: Museumspersonale mistænkes i Rotterdam-sagen
LÆS OGSÅ: Hollandsk kunstkup blandt historiens største


Kilde: Politie Rotterdam-Rijnmond og YouTube