Sommerhus-maleri gør ejer til millionær

16.12.11

I 50 år havde en amerikaner et gammelt victoriansk maleri hængende i sit sommerhus uden at vide, at der var tale om et meget værdifuldt værk. En ven opdagede maleriet, som nu har gjort ejeren til millionær.

Af Troels Ussing

For et halvt år siden hang maleriet Derby Day i et ulåst sommerhus i New England, USA. Der havde det hængt i 50 år, og ejeren havde aldrig tænkt over, at værket skulle være noget værd, før en af hans venner foreslog ham at få maleriet vurderet.

Efter at have været en tur forbi auktionshuset Christie’s blev det slået fast, at sommerhus-stykket var malet af den britiske kunstner William Powell Frith. Pludselig kunne ejeren se frem til at tjene en pæn skilling på det værk, som han ubekymret havde haft hængende i sit ulåste sommerhus gennem et halvt århundrede.

Rekordsum for Frith
Torsdag aften var Frith-maleriet så under hammeren på Christie’s, hvor ejeren med glæde kunne se til, at Derby Day galoperede helt op på 4,5 millioner danske kroner, hvilket er en rekord for den britiske 1800-talskunstner.

Ifølge auktionshuset var det en privat brite, der sikrede sig værket, som den tidligere ejer – og nu millionær – oprindeligt arvede af sine forældre, der havde købt det i tiden før Anden Verdenskrig, hvor victoriansk kunst ikke var i høj kurs.
 

LÆS OGSÅ:
Hovsa! Ejer havde million-maleri i ulåst sommerhus

Gammel mand gemte kunst for millioner i sit udhus


Kilde: Christie’s
Billede: 'Derby Day' af
William Powell Frith
Foto: Christie’s