Spiderman sprænger rekorden i USA

Spiderman comic cover

30.07.12

Et originalt cover til en Spiderman-tegneserie opnåede sidste uge en pris på fire millioner kroner på auktion i Los Angeles. Dermed blev forsiden den dyreste originalillustration i amerikansk tegneseriehistorie.

Af Troels Ussing

En tegneserieauktion på Heritage Auctions i Beverly Hills i sidste uge demonstrerede nok en gang, at der er stor efterspørgsel på originale værker af tegneserietegnere.

Det kriblede i den grad i fingrene hos byderne for at få fat i et originalt cover til Spiderman-blad nummer 328 fra 1990. Illustrationen, som tegneren Todd McFarlane står bag, kravlede op på en pris på knap fire millioner kroner, hvilket er rekord for et stykke amerikansk tegneseriekunst.

- Dette er en formidabel forsideillustration og en lige så storslået pris. McFarlanes kunst oser af den rå energi, som har skudt McFarlane til tops i branchen og nu også til tops i auktionsverdenen, udtalte Todd Hignite, vicedirektør hos Heritage, efter auktionen torsdag aften.

Stadig et spring op til Tintin
Selv om Spiderman-tegningen slog alle amerikanske rekorder, var der dog lang vej til at blive det dyreste tegneserie-værk nogensinde.

En original Tintin-tegning af belgiske Hergé blev nemlig solgt for næsten 10 millioner kroner tidligere på året – en rekord, som de fleste tegneserieeksperter anslår vil blive stående i mange år. Illustrationen fra Tintin i Amerika er nemlig tæt på at være dobbelt så dyr som det næstdyreste stykke tegneseriekunst, der nogensinde er solgt.


LÆS OGSÅ: Rekord: 10 millioner for en Tintin-tegning

Kilde: Ha.com
Billede: 'The Amazing Spiderman #328' 
(1990) af Todd McFarlane
Foto: Heritage Auctions