Stjålen Rembrandt fundet i kirke

17.08.11

En Rembrandt-tegning, som søndag aften blev stjålet i en hotel-lobby, er nu fundet. Et anonymt tip ledte det californiske politi på sporet af værket, som befandt sig i en kirke nær Encino.

Af Troels Ussing

Gudskelov! Sådan kunne Linearis Insti-tute i San Francisco meget vel have udbrudt, da det tirsdag kom frem, at instituttets Rembrandt-tegning var fundet i en kirke nær Encino, Californien. Søndag aften var den værdifulde tegning nemlig blevet stjålet fra lobbyen på Ritz-Carlton i Marina del Rey, hvor det havde været udstillet i hotellets lobby, men efter et anonymt tip er værket igen i de rette hænder, skriver The Telegraph.

På spektakulær vis lykkedes det ellers tyve at nappe tegningen til 1,3 millioner kroner, som var en del af Ritz-Carltons private udstilling, hvor flere kunstværker var sat til salg. En person, som formodes at have været en del af det velplanlagte kup, distraherede udstillingens kurator ved at udvise interesse for et andet værk, og imens kuratoren vendte ryggen til Rembrandt-tegningen, kunne en anden person let nappe den og slippe væk uset.

Nyhedsdækning får æren for fundet
Hændelsen på hotellet fik masser af omtale i den californiske medier, og ifølge Los Angeles County Police Department var det en stor hjælp:

- Vi fik et anonymt tip, fordi der var så stor nyhedsdækning. Det var virkelig vendepunktet. Nyhedsdækningen fik folk til at ringe til os og sige: 'Hey, jeg har set det, og det er her, jeg har set det'. Vi reagerede, og de havde ret – dér var det, udtalte politiets talsmand tirsdag ifølge The Telegraph.

Endnu er der ikke pågrebet nogen gerningsmænd i sagen, og politiet ønsker ikke at kommentere på, hvordan den stjålne Rembrandt kan være havnet i en kirke nær Encino.


Se Rembrandt-tegningen
Se klip fra pressemødet

Kilde: The Telegraph
Foto: 'Selvportræt', Rembrandt
(NB: Ikke det stjålne værk) Foto af foto: TU