Sutsko-tyv gemte masser af stjålne værker

Sutsko-tyv gemte masser af stjålne værker Mark Lugo kunst kunstkup

18.07.11

Det har vist sig, at manden, der for to uger siden nappede en Picasso-tegning i et galleri i San Francisco, gemte på et lille dusin stjålne kunstværker i sit private hjem.

Af Troels Ussing

Iført sutsko og solbriller hoppede en amerikansk mand for 13 dage siden ind ad et vindue på Weinstein Gallery i San Francisco, og lidt tid efter forsvandt han med en kostbar Pablo Picasso-tegning i favnen. Få dage efter det spektakulære kup blev newyorkeren Mark Lugo sigtet i sagen, og nu viser det sig, at sutsko-tyven havde en mindre samling af stjålne kunstværker i sin lejlighed i Hoboken, New Jersey. Det skriver The New York Times.

Blandt de i alt 11 stjålne værker, som politiet fandt i Mark Lugos lejlighed, var et fotografi af Jean-Michel Basquiat og en skitse-tegning af Fernand Léger – begge værker, som sutsko-tyven havde tilranet sig ved at gå på jagt i gallerier og museer i New York.

Skulle bare pryde stuen
Udover ’Tête de Femme’, som Mark Lugo fik fingrene i San Francisco, gemte hans hjem også på en anden Picasso, som han havde hapset på William Bennett Gallery i juni måned. Dette galleris ejer, William Ledford, siger i et interview til The Bay Citizen, at han blev noget forundret over politiets udmelding, da han spurgte ind til, hvorvidt kunsttyven havde haft intentioner om at sælge de stjålne værker.

- Han (politiets efterforsker, red.) sagde: ’Tja, det ser ud som om, at han (Mark Lugo, red.) var ved at starte sin egen kunstudstilling.’ Han havde ingen intentioner om at sælge, udtaler galleristen til den San Francisco-baserede avis.


Link: Se den stjålne Picasso-tegning, som blev stjålet i San Francisco


Kilder: The New York Times og The Bay Citizen
Foto: Nick Konstadoglou, Sxc,hu