Tintin-tegning solgt for millionbeløb på jomfru-auktion

Tintin Milou Terry

10.07.12

Verdens næststørste auktionshus, Sotheby’s, har netop afviklet sin første tegneserieauktion nogensinde. Ikke overraskende stjal Tintin billedet, da en original stribe af Hergé gik for knap to millioner kroner.

Af Troels Ussing

Det er ikke Roy Lichtenstein, men det er egentlig ikke så langt fra. Og Sotheby’s har tilsyneladende luret, at der faktisk er stor efterspørgsel på tegneseriemotiver – også af den helt ægte slags. Derfor har auktionshuset netop holdt sin første auktion kun med værker inden for denne kategori.

Med en samlet pris på 1,75 millioner kroner blev det ikke overraskende en Tintin-stribe udført af skaberen Hergés egen hånd, der blev auktionens dyreste emne. Den tosidede illustration stammer fra albummet Den mystiske stjerne, som var det første Tintin-album, der udkom i Danmark.

Sjælden tegning floppede
Generelt var auktionen fyldt med originale Tintin-tegninger, som altid har været populære blandt samlerne. Alligevel måtte Sotheby’s se aftenens hovedværk, en helsidetegning fra Krabben med de gyldne kløer, gå tilbage. Illustrationen, der var vurderet til små to millioner kroner, var ifølge tegneserieekspert Jean-Marc Thévenet ellers ganske speciel:

- Det var et meget sjældent stykke, da der blot eksisterer fire helsides Hergéer (alle fra Krabben med de gyldne kløer, red.), men de bydende i dette høje prisleje foretrækker nok at fokusere på de traditionelle tegneseriestriber. Dette marked er stadig i en omstruktureringsproces, udtaler eksperten ifølge Charentelibre.fr.

I alt var næsten 100 værker under hammeren på Sotheby’s, og samlet solgte auktionshuset tegneserie-originaler for næsten fem millioner kroner.


LÆS OGSÅ: Rekord: 10 millioner for en Tintin-tegning

Herunder ses hele den solgte stribe ...

Tintin Den mystiske stjerne

Kilder: Sotheby’s og Charentelibre.fr
Billeder: 'Les aventures de Tintin, L'Étoile mystérieuse'
(fra 1941) af Hergé. © Hergé-Moulinsart 2012
Foto: Sotheby’s