To Hammershøi-malerier sat til salg i London

Sidste år blev et Hammershøi-maleri solgt på Sotheby’s som det dyreste danske kunstværk nogensinde. Nu putter auktionshuset to nye værker af danskeren under hammeren, hvoraf det ene potentielt kan slå rekorden.

17.04.13

Af Troels Ussing

Med et hammerslag på 1,5 millioner pund – dengang svarende til 13,7 millioner kroner – blev Vilhelm Hammershøis Ida læser et brev det dyreste danske kunstværk nogensinde, da det sidste år blev solgt på Sotheby’s. Nu forsøger auktionshuset at gentage succesen og udbyder to nye værker i millionklassen af den danske kunstner.

Med en vurdering på mellem 1 og 1,5 millioner pund har Ida i et interiør med klaver mulighed for at tangere rekorden, hvis maksimumvurderingen opnås. Samtidig har Hammershøi de seneste par år været en eftertragtet herre på det internationale marked, hvorfor det bestemt ikke kan udelukkes, at maleriet fra 1901 bliver solgt til over vurderingen.

Det andet værk, der skal under hammeren i London den 23. maj er Interiør med kakkelovn fra 1909, som forventes solgt for en pris på 800.000-1.000.000 pund.


Kilde: Sotheby’s