Trafalgar-skulptur rykker til Arken

elmgreen dragset arken trafalgar

28.07.13

I 18 måneder har Elmgreen & Dragset-skulpturen Powerless Structures, Fig. 101 prydet den prestigefyldte ’fjerde sokkel’ på Trafalgar Square. Nu fragtes værket til Ishøj, hvor det skal være Arkens nye vartegn.

Af Troels Ussing

I sidste uge blev Elmgreen & Dragsets Powerless Structures, Fig. 101 helt efter planen erstattet af en ny skulptur, som de næste 18 måneder indtager pladsen på Den fjerde sokkel på Trafalgar Square i London. Men det betyder ikke, at den dansk-norske kunstnerduos gyngehest-skulptur er færdig med at blive beundret.

Skulpturen ryger nemlig til kunstmuseet Arken, hvor den bliver opført foran hovedindgangen i løbet af 2013. Planen er, at den her – ligesom i London – bliver placeret på en sokkel.

- Det er en stor ære at få lov til at udstille Elmgreen & Dragsets vidunderlige tankevækkende værk på Arken. Kunstnerduoen brød for længst gennem på den internationale kunstscene takket være deres kompromisløse innovation og exceptionelle internationale niveau. Dette er tydeligt i deres nutidige udgave af en traditionel rytterstatue, som både er et nyt højdepunkt i Arkens samling og en gave til museets gæster, udtaler museumsdirektør Christian Gether ifølge Artdaily.com.

Som så mange gange før står ægteparret Annie og Otto Johannes Detlefs bag donationen til Arken.

LÆS OGSÅ: Modstand mod blå hane på Trafalgar Square

LÆS OGSÅ: Thatcher kan vælte dansk-norsk kunstnerduo af plinten

Kilder: Art Daily og Artlyst
Billede: "Powerless Structures, Fig. 101"
på Trafalgar Square, London
Foto: Galleri Nicolai Wallner