Tyve snupper Hornsleth-malerier for en kvart million

15.03.12

Tyve viste ingen nåde, da de tirsdag aften brød ind på en virksomhed og stjal tre værker af Kristian von Hornsleth. Malerierne har en anslået værdi af 240.000 kroner.

Af Troels Ussing

Selv om et farverigt maleri af Kristian von Hornsleth nærmest skreg om at blive skånet med sine fem fede bogstaver dannende ordet 'GRACE', viste tyveknægte tirsdag aften ingen nåde. De nappede Grace-maleriet sammen med to andre store værker af Kristian von Hornsleth i forbindelse med et indbrud på virksomheden RC Centret.

De tre malerier til en samlet værdi af 240.000 kroner befandt sig på et lager på Frederiksberg, hvor der også var opmagasineret fjernstyret legetøj og batterier. Om tyvene er gået efter kunsten eller legetøjet, er usikkert, men de tog i hvert fald for sig af begge dele.

Forsvandt i varebil?
Politiets største spor i sagen er en hvid varevogn på gule nummerplader, som et vidne så køre ind på adressen kort før klokken 21.45, hvor tyveriet fandt sted. Formodentlig er der tale om en VW Transporter, som tyvene har anvendt til at køre tyvekosterne væk i.

Tilbage i 2009 kastede en kunsttyv sig også over et værk af Kristian von Hornsleth ved at smide en jernlysestage gennem en glasrude for derefter at tage et udstillet maleri med sig. Dengang udtrykte den kontroversielle kunstner, at han var beæret over, at få sit 'værk stjålet på den måde'. Om Hornsleth også føler sig æret denne gang, er uvist.

 

Kilde: Københavns Politi
Foto: Københavns Politi