Udenlandske gallerier usikre på salget til Art Cph 

Art Copenhagen 2011 2012

10.09.12

Art Copenhagen får i år som noget nyt deltagelse af ikke-nordiske gallerier. For de udenlandske debutanter handler messen mest om networking, da de ikke tør at have for høje forventninger til salget.

Af Troels Ussing

Berlin, Bristol og Bruxelles. Besøgende på Art Copenhagen kan godt få brug for at finde de tyske, engelske og franske gloser frem til næste weekends kunstmesse i Forum, der for første gang har gallerier fra det store udland blandt deltagerne.

I alt vil ni ud af de 71 gallerier på messen være ikke-nordiske, og som Kunstkup.dk kunne berette i fredags, ser de debuterende gallerier frem til at præsentere sig over for det danske publikum. Men samtidig kommer flere af dem til København uden de helt store forventninger til, at danskerne vil storshoppe i deres gallerier.

- Det er svært at forudse, hvad der kan komme ud af det, da det er første gang med ikke-skandinaviske gallerier, og jeg har ingen idé om, hvorvidt de besøgende vil være villige til at række ud efter de udenlandske gallerier. At komme ud fra messen og have fået dækket vores udgifter ville selvfølgelig være rart, siger ejeren af belgiske A.L.I.C.E. Gallery, Alice van den Abeele, til Kunstkup.dk.

"Intet minimum"
Hos Galerie Jochen Hempel er det heller ikke tanken om at kunne afsætte en hel masse kunstværker, som får det tyske galleri til at tage turen til den danske hovedstad.

- Det ville være fremragende, hvis vi kan lave nogle salg, men der er intet minimum, vi forventer, lyder det fra Jochen Hempel, som til gengæld vil udnytte kunstmessen til at skabe et godt netværk i Danmark.

- Jeg vil prøve at komme i kontakt med nogle skandinaviske samlere lige så vel som kuratorer, kolleger og kunstnere, siger Jochen Hempel til Kunstkup.dk.

Art Cph som skabt til networking
Netop at bruge messen til at udbygge netværket i Danmark er også centralt for A.L.I.C.E. Gallery, som i forvejen har danske kontakter gennem galleriets samarbejde med kunstneren HuskMitNavn.

- Networking er absolut et af vores hovedmål. Vi håber at møde nye mennesker, som er åbne over for, og som vil sætte pris på vores værker og de kunstnere, vi præsenterer. Og så vil vi skabe nye relationer med skandinaviske gallerier og endelig møde nogle mennesker, hvis arbejde vi har fulgt i noget tid, men som vi aldrig har mødt, siger Alice van den Abeele, der ser netop Art Copenhagen som et godt sted at etablere nye netværk.

- Det er en god størrelse messe – ikke for stor, ikke for lille – så det virker, som om det rent faktisk vil være muligt at møde mennesker, lyder det fra den belgiske gallerist.

Udover de ni ikke-nordiske gallerier, vil messen have deltagelse af 49 danske, ni svenske og fire finske gallerier. Se navnene på alle gallerierne her.


LÆS OGSÅ: Art Copenhagen får internationalt snit 
LÆS OGSÅ: Indtog af nordiske gallerier gavner Københavns kunstmesse

Billede: Art Copenhagen 2011
Foto: Troels Ussing